The Square

26 maart 2020 t/m 06 juni 2020

The Square is een nieuwe avondvullende voorstelling van Scapino Ballet Rotterdam, gemaakt door een collectief van choreografen, ontwerpers, musici  en dansers.

Wat gebeurt er als je niet één maar drie choreografen én een maker uit een andere discipline samen een voorstelling laat maken? Dat is het uitgangspunt van The Square, een ontmoetingsplek en creatieve broedplaats van dansmakers en kunstenaars met verschillende stijlen en achtergronden. Onder regie van artistiek directeur Ed Wubbe worden de verschillende ideeën samengebracht in een spannende nieuwe voorstelling. Dansstukken, entr’actes en overgangen worden als scènes in een film tot één geheel gemonteerd.

The Square is een voorstelling die niet door één choreograaf gemaakt had kunnen worden. Een voorstelling die verrast, ontregelt en bruist van de creativiteit. En het publiek meeneemt op avontuur.

TWOOLS 2.0

Met The Square geeft Scapino een nieuwe invulling aan de succesvolle reeks TWOOLS-voorstellingen, waarin op zichzelf staande stukken van diverse choreografen achter elkaar werden gepresenteerd. The Square is TWOOLS 2.0, een nieuwe manier van dans maken waarin juist samenwerking centraal staat.

26 maart 2020
t/m 06 juni 2020

Concept en regie

Ed Wubbe

Makers

Antonin Comestaz, Alba Carbonell Castillo, Justin de Jager, Unorthadox

Makers

Alba Carbonell
Choreograaf
Antonin Comestaz
Antonin Comestaz
Choreograaf
Unorthadox
Unorthadox
Musicus
Justin de Jager
Choreograaf
Menu