Alba Carbonell

Alba Carbonell Castillo werd geboren in Valencia, Spanje, en is een danser / choreograaf gevestigd in Basel, Zwitserland.

Als danser begon Alba haar danscarrière op 17-jarige leeftijd bij dansgezelschap Teatres de la Generalitat Valenciana waar ze twee jaar danste. In 2007 trad ze toe tot de Compañia Nacional de Danza 2 in Madrid, en momenteel is ze soliste bij het Ballet Theater Basel.

In 2012 begon Alba haar choreografische carrière met een werk genaamd 'Bipolar Skin'. Het werk was finalist bij de Internationale Choreografische Competitie Hannover, ontving de tweede prijs op de Certamen Internacional de Coreografía Burgos & New York en won de publieksprijs op de 5e Internationale choreografiecompetitie van Kopenhagen. In 2018 is ze genomineerd voor een 21ste. PREMIOS MAX de las artes escenicas (21e. Max awards in Spanje), en ontving de tweede prijs op Synodales - Concours Chorégraphique Contemporain met haar choreografie "The Breathing Room". In 2019 won ze de gouden medaille en ontving de beste choreografieprijs op de 5e Beijing Ballet and Choreography Competition met herchoreografie "Before You Land" en "Remember me, like this".

Menu